Door: Marlou van Oevelen

 

Vanaf 1965 woonden wij in de Gentiaanlaan in de toenmalige nieuwbouwwijk "het Wandelbos" in Tilburg: mijn vader, moeder, drie jongens en een meisje.

Mijn vader kwam rond 17.30 uur thuis van zijn werk. Daarna vlug eten en dan met z`n vieren naar de Oude Warande. Ma bleef thuis met de jongste.

Op de fiets langs het Paletplein, via de Zwartvenseweg naar het bos. Eerst langs het Wandelbos, dan de overweg over, wat ik best wel eng vond, direct linksaf bij het parkeerplaatsje de Oude Warande in en dan heerlijk door de toen nog smalle paadjes scheuren met je fiets. Ons pap erachteraan.

Op het grasveld in het midden, bij de rotonde, even afstappen en de jongens laten voetballen.

Dan via allerlei bochtige weggetjes weer terug naar de overweg, langs het spoor bramen plukken met een emmertje en weer terug naar huis.

Heerlijk vond ik dat. Ik heb er mooie herinneringen aan.

 

Later kwam ik met mijn gezin ook nog vaak in de Oude Warande. In november, met de jaarlijkse Warandeloop deden mijn man en dochter altijd mee aan de wedstrijd en ik aan de trimloop. In mijn herinnering was het wel erg koud en moesten we altijd lang wachten voor de start.

Mijn dochter kon als klein meisje al heel hard rennen en zat bij de plaatselijke atletiekvereniging. Zij stond bij de cross ook diverse keren op het podium. Als je bij de jeugdlopen in de prijzen viel kreeg je ook altijd een lootje. Je mocht dan bij de prijzentafel gaan kijken wat je had gewonnen. Ik zal nooit beteuterde gezichtje van mijn dochter vergeten toen de mevrouw achter de tafel haar een pop in een doos aanreikte. Ze hield niet van poppen.