Door: Willem Landzaat

In de begin jaren 50 ging ik met mijn vader, en later met mijn broers, vaak naar De Warande om langs de dierentuin te lopen. Af en toe gingen we de dierentuin in, waar vlakbij de papegaaien ook een mooie speeltuin was. In De Warande zelf gingen wij vaak spelen; hutten bouwen, beukennootjes rapen en de waterpomp gebruiken die grondwater oppompte. Het was voor ons een leuke plek en het was vlakbij, want wij woonden aan de Berkdijk.

 

In 1975 ben ik tegenover De Warande komen wonen en heb er tot 2004 gewoond. Ik kwam er toen met de hond bijna elke dag om daar lekker rond te wandelen.

Vanaf 2004 ben ik daar met onze loopgroep gaan trainen voor onder andere de Tilburg Ten Miles en de Warandeloop. Dat doen we daar tweemaal in de week, maar in de zomer en in de winter slechts eenmaal; alleen op zaterdag. Het is een heerlijk bos met vele mogelijkheden om je trainingen af te wisselen, vanwege de ronde, vierkante en driehoekige vormen en niet te vergeten de kleine heuveltjes bij de vijver en de (beren)kuil.

Ik vind het jammer dat de zuilen die in het midden van het bos stonden op de rotonde tegenover de uitvalswegen weg zijn en dat daar, volgens mij, nog niets mee is gebeurd.