workshop

Activiteit
Architectuur workshop

Partner
CAST Centrum voor Architectuur
en Stedenbouw Tilburg, Buro 013
Architectuur, Woodworks hout-
werkplaats 


Omschrijving
Ontwerp en maak een object waarop 1 toeschouwer een voorstelling op het WvdW podium kan aanschouwen. Het object is een zitplaats met een eigen unieke ‘kijk (gehoor)’ op het podium. Rondom het podium zijn een aantal specifieke plekken gemarkeerd waar de objecten gebouwd zullen worden. Het uitgangspunt voor het ontwerp van het object zal de specifieke kwaliteit van de aangewezen plek moeten vertegenwoordigen. Ook wordt elk object met een ander verbindingsmateriaal in elkaar geconstrueerd. Per groep zal er onderzocht moeten worden hoe ze het specifieke verbindingsmateriaal in kunnen inzetten om hun object realiseren. 

Voorbereiding 
- Brochure met instructie en referentieprojecten door buro 013
- Inschrijving en PR o.a. via CAST
- Inkoop verbindingsmaterialen
- Verzamelen resthout van de bouw podium

Uitvoering

Van concept naar realisatie in 1 dag; Na groepsindeling en een korte, inspirerende inhoudelijke toelichting door buro 013 zijn 5 groepen aan het werk gegaan. Technische hulp met machinaal zagen werd verleend door professionals.

 

 

Deelnemers en bezoekers
30 deelnemers; studenten en professionals uit architectenwereld en ‘gewone’ belangstellenden 


Bijzonderheden
geen

Evaluatie
Doel van het project was om de eigenschappen van verbindingen en materialen in te zetten om een bepaalde functionaliteit te verkrijgen. In die opzet is qua concept iedereen geslaagd. Wat betreft uitwerking bleken 3 van de 5 objecten zowel conceptmatig als fysiek sterk en veilig genoeg om noge enige weken te blijven staan. Inhoudelijk geslaagd, belangstelling voor het vak op serieuze en tevens laagdrempelige manier ook buiten de eigen kring weten op te wekken.