cultuurwandelingtijd

Activiteit
Natuur- en cultuurwandelingen

Partner
IVN natuur- en milieueducatie 


Omschrijving
Natuur, cultuur en erfgoed, deze aspecten laten de IVN Natuurgidsen u al wandelend zien. U zult dan ook dit sterrebos letterlijk aan de lijve ervaren. Alle paden liggen in bepaalde patronen. Altijd komt u uit in het centrum en vanuit het centrum kunt u weer terug kijken naar de randen. Behalve dit speciale ontwerp is er in de Oude Warande op het gebied van natuur ook veel te ontdekken en te beleven. De wandeling is een mix van cultuur en natuur. U kunt deze wandeling dan ook zien als een warming up voor de lezing over kunst en landschapsarchitectuur, die om 20. 00 uur in de Facultyclub begint.

Voorbereiding
Eerste gesprek maart ’12 Regelmatig overleg tot aan de start Rondleiding voor gidsen door Jan van Summeren(landschapsarchitekt en restaurateur van de Warande) over cultuurhistorische aspecten van de Warande eind augustus

Uitvoering
Iedere gids vertrok met ong. 10 deelnemers, via enkele tussenstops naar de middencirkel en de vijver. Highlights uit de historie en het recente verleden: de periode Verbunt, de dierentuin, de restoratie.

Deelnemers en bezoekers
4 gidsen , ca 50 bezoekers per ronde

Bijzonderheden
Er ging een beperkter aantal deelnemers door naar de aansluitende lezing vanwege de aankondiging dat deze in het Engels was.

Evaluatie
Uitvoering was conform planning. Het weer was goed, de reacties positief