talkshowtijdActiviteit
Picknick & talkshow + live music

Partners
Academic Forum
Milieucafé Tilburg
Culinaire boerderij ’t Schop 


Omschrijving

Picknick
Altijd al een keer willen deelnemen aan een picknick midden in de Warande? En dan ook nog eens een heerlijke biologische picknick verzorgd door culinaire boerderij ’t Schop? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor een heerlijke biologische picknick.

Aansluitend de talkshow (Milieucafe)
Deze bijna 20 jaar oude talkshow over milieu en natuur verzorgt samen met Academic Forum midden in de Warande een speciale editie. Kom ook en maak het ongetwijfeld verrassende gesprek en debat mee over de betekenis van de Warande voor Tilburg en Tilburgers. Te gast zijn natuurwethouder Marieke Moorman en Paul van Seters. Paul van Seters is hoogleraar globalisering en duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Tilburg. Hoogleraar en huilexpert Ad Vingerhoets sluit de talkshow af met een frisse column.

Fly Sparks
In de aftershow een optreden van de Fly Sparks. Fly Sparks, alias Thomas van der Zwan, is een Tilburgse songwriter en gitarist. Hij heeft een eigen stijl en sound ontwikkeld, geïnspireerd door onder andere New York Dolls, The Rolling Stones en Lou Reed. Dit jaar won Fly Sparks de Kempenerpopprijs. In de Warande komt Fly niet zoals gebruikelijk met electrische band maar semi-akoestisch.

Voorbereiding
Vanaf april tot september regelmatig overleg met het Milieucafé. Daarbij was het uitgangspunt dat deze avond geheel door het Milieucafé verzorgd zou worden, incl. de financiële aspecten. De projectgroep was faciliterend voor locatie, podium, techniek. Het Milieucafé had vanaf juni overleg met Boerderij ’t Schop. De projectgroep had in de laatste weken overleg met Fly Sparks over techniek e.d.

Uitvoering
Conform planning, behalve: De logistiek rondom de picknick was slecht gepland, waardoor het lang duurde tot alle deelnemers hun maaltijd konden gebruiken.

Deelnemers en bezoekers
ca 100 bezoekers

Bijzonderheden
Boerderij t Schop heeft bezoekers achteraf verontschuldigingen aangeboden dat e.e.a. niet geheel volgens plan was verlopen.

Evaluatie
De voorbereiding liet te wensen over, deels door de volle agenda’s van alle betrokkenen. Hierdoor was voor de projectgroep onvoldoende duidelijk of de verantwoordelijkheden goed belegd waren. Er moest getrokken worden om alle informatie beschikbaar te krijgen, en veel wensen van het Milieucafé kwamen te elfder ure. Deelnemers waren ontevreden over de prijskwaliteit verhouding van de picknick. Over de talkshow waren deelnemers aanmerkelijk positiever, evenals over het optreden van FlY Sparks.