jazztijdActiviteit
Jazznite @ the forest
Rita Reys & combo Rob van Bavel
VLEK

Partner
Muzieklab Brabant

 


 

Omschrijving
Rita Reys, al meer dan een halve eeuw onafgebroken en onbetwist de grootste jazz-zangeres van Nederland en sinds de jaren 60 Europe’s First Lady of Jazz! In 2006 ontving Rita Reys de Edison Oeuvreprijs voor haar prestaties. Onlangs was ze nog te zien en horen tijdens Northsea Jazz en in september staat ze in de Oude Warande. De begeleiding van Rita Reys is in handen van Rob van Bavel (vleugel), Ruud Jacobs (contrabas) en Joost Patocka (drums).

voor de pauze: VLEK
VLEK is een groep met Brabantse oudgedienden. Deze musici draaien al jaren mee en spelen sinds de 200e verjaardag van Tilburg in 2009 samen. Drie jaar later is VLEK de leukste band van Zuid-Nederland. VLEK staat voor speelplezier, avontuur en improvisatie en brengt een hypnotiserende mix van voortdenderende grooves, bedwelmende psychedelica, smoky blues en noisy improvisaties.
Musici VLEK: Jeroen Doomernik (trompet), Hans Sparla (trombone), Edward Capel (saxen), Jacq Palinckx (gitaar), Bart van Dongen (keyboards, synthesizer), Bert Palinckx (contrabas) en Pascal Vermeer (drums)

Voorbereiding
Het programma van de jazz avond is in overleg met Muzieklab Brabant samengesteld. Jazz in de Warande is een logischer keuze dan op het eerste gezicht lijkt. De eerste jazz-concerten in Tilburg vonden vermoedelijk plaats in het (inmiddels afgebroken) theehuis in het centrum van de Warande, begin van de 20e eeuw.

Uitvoering
Speciaal voor de ontvangst van Rita Reys is er een apart kamertje in de voormalige boswachterswoning ingeruimd als kleedkamer voor mevrouw Reys. De opening van de avond wordt verricht door de speaker Peter Schildt. Namens de provincie is genodigd gedeputeerde Bert Pauli.

Deelnemers en bezoekers
11 uitvoerende musici
134 bezoekers

Bijzonderheden
Een hele familie van bijna 10 familieleden komt speciaal omdat de vader een grote fan van Rita Reys is. Zij heeft afgesproken bij deze gelegenheid met de vader van het gezin te praten, een bijzondere gebeurtenis voor dit gezin.