De belevenissen van onze ouders, Henricus (Hen) Wilhelmus van Schaik en Isabella (Bel) de Vries, met hun uitbreidend gezin in de Tweede wereldoorlog.

Door: Ton (A.M.) van Schaik

 

 

 

 

Lees meer...

door Kiki Mes (10 jaar)

 

De Warande is bijzonder voor mij.

Mijn cavia is er begraven.

Lees meer...

door: Jean Stabel-Creemers

 

In 1963 was ik acht jaar en met mijn ouders, broer, zusje, tante en oom gingen we dikwijls op zondag naar de Warande om te spelen en te wandelen. Op warme dagen zochten we verkoeling in het park. Vooraf gingen we ook altijd een kaarsje branden bij het kapelletje dat in een zijstraat van de Bredaseweg stond. Na afloop dronken we wat bij het Dorstig Hert. We gingen altijd te voet.

Lees meer...

Door: Noor Ruts - De Vries

 

Mijn ouders zijn in 1940 aan de Bredaseweg tegenover de Oude Warande gaan wonen. 

Ongeveer in 1955 - 1956 fietste mijn moeder vaak door de Oude Warande op weg naar Charlotte-oord waar een van mijn zussen werd verpleegd voor TBC.

Lees meer...

door: Angela van Abeelen

 

Elke morgen laat ik mijn honden uit in de Oude Warande. Als je dat op een vaste tijd doet, kom je meestal dezelfde mensen tegen wat vaak leidt tot een praatje. En zo kwam ik aan “Warantje”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Op 16 oktober 1993 is mijn vriend en collega Chris Fonken getrouwd met Karin Adriaansen. Chris was toen werkzaam bij de dienst verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten. Chris vroeg mij om voor een trouwwagen te zorgen wat uiteindelijk resulteerde in een unieke samenstelling van voertuigen van de verkeerspolitie.

 

 

 

 

Lees meer...

Ik kom pas sinds 2 jaar vaak in de Warande en heb er veel moois gezien maar niet echt wat meegemaakt, behalve de vandalen die bij de laatste Lustwarande nogal hebben huisgehouden met het vernielen van kunstwerken. Daar heb ik wel positief gebruikt van gemaakt door mijn hondje te fotograferen op een sokkel waarvan het kunstwerk was weggehaald.

 

 

 

 

Lees meer...

Toen mijn man en ik trouwden, op 12 november 1971, stelde fotograaf Van de Kerkhof  (van foto Rembrandt) voor om naar de Warande te gaan. Vonden we best.

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Op 2 april 1966 zijn wij getrouwd en de bruidsfoto's werden in  De Warande gemaakt. Het waaide die dag nogal hard en mijn sluier ging steeds omhoog, dat kon in die tijd toch echt niet (Nu zou men het prachtig vinden).
De fotograaf had wel een oplossing en zette hem met wasknijpers vast wat op een van de foto's goed te zien is. Ondanks de wind op onze trouwdag zijn we nog steeds bij elkaar.


Joke Eikhout

 

 

Lees meer...

De Oude Warande in de zomer  van 1943, enkele

foto's gevonden in mijn album,

 

A. van Schaik

 

 

 

 

Lees meer...